Ученици от двете гимназии в Исперих поеха кметските постове в общината

За поредна година Община Исперих се включи в инициативата „Мениджър за един ден“ и даде възможност на младите хора да научат повече за това как работи местната администрация и да се вдъхновят за своята бъдеща кариера.

За Селин Емин от ПГ по СС „Хан Аспарух“, която зае ръководната позиция на кмет на Община Исперих и за Николай Илиев от ПГ „Васил Левски“ и Тунч Али от ПГ по СС „Хан Аспарух“, които заеха постовете на заместник-кметове, денят беше възможност да научат повече за моделите на работа и предизвикателствата пред общинската администрация. Те се срещнаха с кмета на Община Исперих инж. Белгин Шукри, с неговите заместници Аксел Кючюк и Ариф Ахмед, с председателя на Общинския съвет Бейти Бекир, посетиха дирекциите и отделите в Администрацията и се запознаха отблизо с ролята и правомощията на местната власт.

YouTube

Инж. Белгин Шукри ги запозна с примери от практиката и им даде своите напътствия – да учат, да не се отказват от своите мечти и амбиции и да се борят за тяхното постигане. Той ги увери, че в институциите има място за добри професионалисти и подчерта, че вратата на Администрацията е широко отворена за младите хора – за всяка добра инициатива, предложение или споделяне на проблем.

Всички ученици получиха сертификат за своето участие в инициативата.

“Мениджър за един ден” е най-значимата и мащабна образователна програма за кариерно ориентиране у нас. В рамките на един ден участниците, младежи над 16 години, се запознават с реалната работна среда в компании и организации от цялата страна и получават безценно вдъхновение от доказали се професионалисти.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе