До 14 февруари събират желаещите от трета фаза за ваксина срещу COVID-19 в Исперих

До 14.02.2021 г. личните лекари на територията на община Исперих ще изготвят списъци с желаещите да се имунизират срещу КОВИД – 19 от трета фаза.

Ако сте здравно осигурено лице и желаете да се ваксинирате, следва да отидете при своя личен лекар, да посочите трите си имена, ЕГН и телефон за връзка, за да Ви има предвид при разпределението на ваксините.

YouTube

Фазите за имунизиране на подлежащите групи от населението, съгласно Националния имунизационен план са както следва:

  • Фаза I: Медицински персонал на лечебни заведения за извънболнична и болнична помощ, медицински специалисти по здравни грижи, лекари по дентална медицина, фармацевти, помощник фармацевти и друг помощен персонал.
  • Фаза II: Потребители и персонал на социални институции, педагогически специалисти и персонал на ферми за отглеждане на норки.
  • Фаза III: Служители, участващи в поддържане на функционирането на основни за обществения живот дейности.
  • Фаза IV: Възрастни хора на и над 65-годишна възраст и лица с придружаващи хронични заболявания, поради по-тежкото протичане на заболяването и по-високият риск от развитие на усложнения и смъртен изход, в т.ч. имунокомпроментирани или лица с вторични имунни дефицити.
  • Фаза V: Уязвими групи от населението поради високия епидемиологичен риск от инфектиране, свързан с условията и начина им на живот.

❗️❗️❗️ВАЖНО❗️❗️❗️До 14.02.2021 г. личните лекари на територията на община Исперих ще изготвят списъци с желаещите да…

Posted by Общинска администрация – Исперих on Wednesday, January 20, 2021

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе