Единствената линейка на болницата в Разград – отдадена под наем

Линейка на разградската болница е отдадена под наем на таксиметрова фирма. Това съобщи новият изпълнителен директор на лечебното заведение д-р Гечо Жеков. Той обясни, че договорът за наем на автомобила е сключен на първи юни 2015 година от предишното ръководство на болницата за срок от 18 месеца. Тъй като не е оспорен от никоя от страните, съгласно клаузите, договорът вече е безсрочен.

Според документацията, предметът на договора е специализираният автомобил да се използва от наемателя за превозване на пациенти и медицински екипи. Цената, която таксиметровата фирма – наемател плаща месечно на болницата за ползването на линейката е 100 лева.

YouTube

Превозът на пациент от едно отделение в друго струва 15 лева, които се заплащат от болницата наемодател, обясни д-р Жеков. Самата линейка стои в двора на болничното заведение, но без да се плаща наем за мястото. Извън болницата се ползват линейки от Спешния център, поясни изпълнителният директор. По негова информация поне още една линейка е продадена от предишното ръководство.

„Не съм чувал в страната да има друга болница без собствени линейки, защото ги е продала или отстъпила на някоя таксиметрова фирма“, отбеляза д-р Жеков. Той отрече слуховете за текучества на лекари и други специалисти в болницата и обяви, че има достатъчно квалифицирани лекари, сестри и санитари във всички отделения.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе