Михаил Тодоров бе гост на коледната изложба на разградските художници

Главният секретар на Областна администрация-Разград Михаил Тодоров бе гост на коледната художествена изложба, организирана от Представителство-Разград на Съюза на българските художници и Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“-Разград.

YouTube

Експозицията под надслов „Лудогорски приказки и колорит“ е подредена в отдел „Изкуство“ на библиотеката. В нея са включени над 35 творби на 20 художници. Живопис, дървопластика, приложно изкуство, пачуърк, рисувано стъкло могат да видят посетителите на изложбата. Творбите се продават, ще останат в изложбената зала един месец.

На откриването на изложбата председателят на Представителство-Разград на СБХ Петко Антонов поздрави дебютантите в изложбите на разградското дружество – Мария Неделчева, RadiNa D’Amore и Невян Радков. Димитър Петров от Регионалната библиотека пък благодари на Главния секретар на Областна администрация Михаил Тодоров за уважението, което демонстрира към творците от Разград.

На откриването на изложбата един от авторите с творби в нея Орхан Исмаил бе удостоен със званието „Почетен член на Съюза на ветераните от войните“. Грамотата той получи от председателя на Областния съюз на ветераните от войните Стоян Великов, който уточни, че поводът е това, че Орхан Исмаил заедно с брат си Осман са автори на паметника на Цар Самуил в село Самуил, а като директор на на СУ“Св.св. Кирил и Методий“-Самуил Орхан Исмаил бе гостоприемен домакин на изложбата, „Военните паметници в Област Разград“, организирана съвместно с Областна администрация-Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе