Община Разград отличи със стипендии 56 талантливи деца

© Община Разград

Ръководството на Община Разград за трета поредна година връчи парични стипендии на талантливите деца на Разград. Тази година 56 деца с награди в областта на науката, изкуствата и спорта през 2017 година бяха удостоени с отличията. Връчването е част от приетите от Общински съвет – Разград мерки за насърчаване на творческите заложби и потребности на деца с изявени дарби на Община Разград. Средствата гласувани от Общинския съвет и са в размер на 9 800 лв.

Наградите връчиха кметът на Община Разград д-р Валентин Василев, председателят на Общински съвет – Разград Стоян Ненчев, зам.-кметовете Галина Георгиева и Ердинч Хасанов. В обръщението си към младите таланти, градоначалникът  пожела на наградените много здраве и щастие и се обърна към техните родители:“ Не мога да не изкажа възхищението си за това, че сте родили и отгледали такива деца Желая ви постоянство и търпение, всяка година се увеличават децата – тази година са 56. Пожелавам си догодина да бъдат най-малко 100“, каза д-р Василев.

Четири специални награди получиха момичета, които през 2018 ще бъдат абитуриенти. Наградите бяха учредени от народния представител от ГЕРБ Десислава Атанасова, която бе възпрепятствана да присъства на церемонията, но изпрати послание до децата. Тя осигурява на Мария Симеонова, Камелия Николова, Катерина Йорданова и Даяна Гергинова пътуване до столицата на Европа – Брюксел.

YouTube

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе