10 уникални идеи за коледна украса

10. Мандарини и карамфил

Страхотна комбинация, която може да ви послужи както за украса на елхата, така и на празничната маса. Използвайте зрънцата карамфил, за декорация, останалото е въпрос на фантазия и вкус. Невероятният новогодишен аромат е гарантиран.

YouTube

9. Свещи и елхови клончета

Трябват ви само няколко буркана, чаени свещички и елхови клончета. Поставете клончетата в буркана, напълнете го с вода, а след това поставете и свещта. Освен много красота, като бонус получавате и страхотен аромат на иглолистно дърво.

8. Снежен човек или хладилник?

Буквално за 10 минути може да превърнете обикновения хладилник в красив снежен човек. Какво ви трябва? Ножици, цветна хартия и малко фантазия.

7. Играчки за елхата за 5 минути

Какво по-хубаво от аромата на канела в Коледната нощ. Такива обикновени, но ефектни играчки може да си направите с канелени пръчки, върху които да закачите малки клончета от ела и да украсите с цветни копчета. Става бързо, а най-хубавото е, че е еднакво забавно и за децата, и за възрастните.

6. Декорация с чаша

Обикновената чаша за вино може да превърнете в красива коледна декорация. Под обърнатата чаша поставете коледна играчка, мандарина или клонче от коледно дърво. На върха сложете свещ, а за още по-голям разкош – вържете панделка.

5. С нов поглед към коледните играчки

Ако тази година сте решили да нямате коледно дърво или просто искате да внесете празничен дух и в другите стаи, може да използвате коледните играчки за различни декорации. Топките в ярки цветове, например може да използвате за украса на прозореца.

4. Старите крушки – нова украса

Не изхвърляйте изгорелите осветителни крушки. От тях може да направите страхотна коледна украса. Просто ги боядисайте – със спрей, лак за нокти, каквото имате под ръка, след това декорирайте – снежен човек, джудже, еленче, опциите са безкрайни.

3. Свещници от мандарини

Още една добра идея как да използваме мандарините за коледна украса. Признаваме, тук се изисква малко повече сръчност, не толкова, че да не може да се справите. Разрежете мандарината на две половини. Издълбайте и изрежете фигурки в кората. Може да украсите с карамфил. Поставете свещ, запалете и се насладете на магията.

2. Оформлението на подаръците

Обикновената опаковъчна хартия може да превърнете в подаръчна като я щамповате с коледни мотиви. За шаблон използвайте разрязан картоф, какви да бъдат мотивите – изберете сами.

1. Елха от клечки

Този аналог е подходящ както за „обичайно“ коледно дърво, така и като алтернатива в другите стаи. Съберете съчки от близкия парк, измийте ги и ги подредете така, че да образуват формата на елха. Завържете ги с конец или тънко въженце и украсете. Вече сте готови за празника!

 

Източник: www.10te.bg

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе