Проследете на живо шейната на Дядо Коледа

Дядо Коледа тръгна от Лапландия на своята годишна обиколка за раздаване на подаръци точно в 12 часа българско време днес.

Движението на шейната на Добрия старец може да се наблюдава на живо тук.

YouTube

През 1958 г. правителствата на Канада и САЩ създават съвместно национално командване за противовъздушна отбрана, наречено NORAD, което след това поема и традицията да следи дядо Коледа.

От тогава семействата на организацията доброволно отделят от времето си да отговарят на телефонни обаждания и имейли на деца от цял свят. В допълнение, сайтът на NORAD следи стареца и онлайн.

NORAD позволява следенето на дядо Коледа чрез Google Maps, докато обикаля целия свят, включително и чрез камери, които са създадени, за да го снимат по време на пътуването му.

Google предлага и Google Earth плъгин, който ще прожектира пътуването на дядо Коледа чрез 3D софтуер.

Ако желаете да се възползвате от момента, напишете Santa в мобилния вариант на Google Maps или посетете мобилната версия на сайта Santa Tracker.

Забавната кампания ще бъде отразявана и чрез клипове в YouTube, актуализации в Twitter и Facebook. Докато чакате стареца да поеме по своя път, може да разгледате работилниците му, а и да поиграете някоя игра.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе