Скандал със служител на АПИ, съветвал хора да пътуват без винетка

Служител на Агенция „Пътна инфраструктура“ в София е съветвал шофьори да пътуват без винетки в предпоследния ден на 2017 година.

За това сигнализират наши зрители, които се свързали с пътната агенция заради липсата на седмични винетки по бензиностанциите, предава БНТ.

YouTube

На въпросът им какво да правят в този случай, служителят ги съветвал да пътуват спокойно без стикерите, тъй като няма да бъдат проверявани от Пътна полиция.

На 30-и декември Валентин Александров от Кюстендил отива, за да си купи винетка за новата година от пощата. Оказва се, че това не е възможно и затова пита дали имат седмична. Оказва се, че такава от години не се предлага в града. Мъжът позвънява в Агенция „Пътна инфраструктура“, от където служител му казва, че няма проблем да се движи без стикер по празниците и го уверява, че полицаите няма да го проверяват дали има винетка. Валентин обаче се усъмнява в това и решава да звънне в полицията.

Валентин Александров: Звънях в МВР в КАТ – София. Казаха ми, че ще ме глобят 400 лева ако изляза на пътя с невалиден стикер.

Репортерът на БНТ2-София Владимир Христовски също звънна, за да разбере какво ще го посъветват от Пътната агенция.

Недялков, ситуационен център на АПИ: Ако пътувате сега, тези дни, не би трябвало да ви правят проблем от полицията за винетки.

БНТ2: Мислите ли, че нямат да ми направят проблем от полицията, без винетка да пътувам?

Недялков, ситуационен център на АПИ: Негласно имаме такава информация, защото винетките уж са пуснати, но не знам защо още ги няма по бензиностанциите.

Потърсихме за коментар ръководството на Пътната агенция. В писменият им отговор до БНТ2 посочват, че са направили проверка на телефонните разговори от 30-и декември. Тя е показала, че техен служител наистина е давал такава информация, заради което ще бъде глобен. От Министерството на вътрешните работи бяха категорични, че при проверка в извъннаселено място полицаите винаги изискват валиден винетен стикер за движение по пътищата.

Източник: БНТ

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе