Арабски гювечета

ПРОДУКТИ:

600 г телешка кайма
150 мл прясно мляко
12 с.л. ситно нарязан лук
1 с.л. ситно нарязан магданоз
1 ч.л. черен пипер
2 ч.л. сол
6 бр. яйца
60 г масло
1 бр. голям домат
250 г кашкавал

YouTube

ПРИГОТВЯНЕ:

В дълбок съд се налива студеното прясно мляко. Добавят се нарязаните на ситно лук и магданоз, телешката кайма, солта и черният пипер. Продуктите се омесват добре и се оставят да постоят в хладилник 30 минути. Сместа се вади от хладилника и се разпределя по равно в шестте гювечета. С мокра лъжица се заглажда сместа и се оформя кладенче в средата.
Гювечетата се похлупват и се слагат в студена фурна, която се наглася на 200С без вентилатор. След около 30 минути гювечетата се вадят от фурната и във всяко кладенче се счупва по едно яйце и се добавят по 10 г масло. Гювечетата се похлупват отново и се връщат във фурната. От домата се нарязват шест тънки резена, а кашкавалът се настъргва на ситно и се разпределя на шест равни части.
След около 20 минути гювечетата се вадят отново от фурната върху запечените яйца се слага по резен домат, който се посипва с настъргания кашкавал и се връща за допичане във фурната (на горен реотан или на функцията грил) докато се получи хрупкава кашкавалена коричка.
Поднася се топло.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе