Лиляна Павлова: Започваме председателството с високо вдигната глава

© Facebook @ Лиляна Павлова

„Напълно сме готови. Както и председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер каза, тази преценка лежи на анализи. Напълно сме готови, можем да го кажем със сериозност, отговорност и високо вдигната глава.“

Това коментира в предаването „Панорама“ на БНТ министърът за българското председателство на Съвета на Европейския съюз Лиляна Павлова

YouTube

„Започваме председателството с високо вдигната летва. Но и с високо вдигната глава. Председателството означава да си отговорен, да мислиш за бъдещето. Единни ще сме по-силни и ще имаме бъдеще заедно“, смята министър Павлова.

Според нея, не трябва да мислим до мащаба на едно председателство, защото ако нямаме основна цел, няма да стигнем до никъде. „Много са въпросите, по които ще работим. Четири са основните приоритета. Първият и основен е дебатът за бъдещето за Европа, пречупен през най-важната тема – какъв ще е следващият бюджет. В наши ръце е да поставим дебата“, заяви още Павлова.

„Вторият ни приоритет е темата миграция и как да се справим с този проблем. Как да не градим стени, но да се справим с този проблем“, каза Лиляна Павлова и припомни, че дадохме заявка Българското председателство да е и Балканско.

„Може да сме най-бедни, но заклеймяването, че сме най-черни е заклеймяване“, коментира Лиляна Павлова публикациите на големи световни вестници, които обвиняват страната ни в корумпираност. „Ние сме на прав път“, поясни тя.

Според нея, България има много добри икономически показатели.

„Много са темите и срещите и заседанията през тези 6 месеца. България трябва да представлява всички държави в ЕС, трябва да положим сериозни усилия“, посочи тя.

Източник: БНТ

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе