Заместник областният управител и главният секретар на Разград поднесоха венец пред паметника на Христо Ботев

© Областна администрация - Разград

Заместник областният управител на Разград Евгени Драганов и главният секретар на Областна администрация Михаил Тодоров поднесоха венец от името на Областния управител Гюнай Хюсмен пред паметника на Христо Ботев. Това стана по време на общоградското честване в Разград на 170-годишнината от рождението на великия български поет, революционер и публицист.

© Областна администрация – Разград

YouTube

Пред паметника на Ботев в Градския парк слово за живота, делото и творчеството на героя произнесе уредникът в Регионален исторически музей-Разград Иво Стоянов. Той припомни, че в четата на Ботев е участвал и загинал в боеве 18-годишният Ангел Тотев Ковачев от разградското село Благоево, а след Освобождението в Исперих се е заселил друг четник Владимир Друмев.

© Областна администрация – Разград

Под звуците на изпълнения на Градския духов оркестър венци и цветя пред паметника бяха поднесени от името на: кмета на Община Разград д-р Валентин Василев, народния представител от ПП ГЕРБ Десислава Атанасова, народния представител от БСП за България Денчо Бояджиев, Областния управител на Област Разград Гюнай Хюсмен, председателя на Общински съвет Разград Стоян Ненчев, групата общински съветници от ПП ГЕРБ, Общински съвет на БСП и общински съветници от БСП за България, СУ„Христо Ботев”-Разград, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Регионален исторически музей-Разград, РБ„Проф. Боян Пенев”, както и от признателни граждани.

© Областна администрация – Разград

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе