Домашно лечение на синузит с народни рецепти

  1. Едно от средствата препоръчани от народната медицина е мед с ябълков оцет. В чаша топла вода се слагат 2 супени лъжици ябълков оцет и една чаена лъжица пчелен мед. Препоръчва се 3 пъти всеки ден в продължение на 5 дни. Помага в началния етап на болестта.
  2. За източването на събраната течност в носа е от полза и подправката лют червен пипер. Тя стимулира имунната система, намалява подуването, самото възпаление и подобрява циркулацията. Отново в чаша топла вода се разтваря лъжичка от подправката и се изпива няколкократно. Заедно с това можете и да вземате и по една доза с мед. Просто към напитката се добавя и лъжичка мед.
  3. Терапия с кромид лук. Вари се нарязан на ситно лук в тенджера с вода и се вдишват парите му. Отварата се изпива след лекото й охлаждане. Това се оправи няколко пъти през деня, помага за изчистването на синусите. Препоръчва се да се прилага за една седмица или до изчистването от секретите и слузта. Лукът действа и антибактериално.
  4. Маслото от риган се използва също за справяне със синузита. Капнете няколко капки от него в малко вода, която ври и вдишвайте парите. Правете процедурата всеки ден, докато се изчисти инфекцията. Заедно с вдишванията на парите от маслото можете и да пиете в чаша вода по 2-3 капки, само 2 пъти през деня. Освен това можете и да капвате по 2 капки по езика.
  5. Куркумата също се използва за синузит. Вземете една щипка куркума на прах и я разтворете в топла вода 200 мл. С нея се прави гаргара по няколко пъти дневно до пълно оздравяване.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе