Борисов пристигна в храма „Свети Стефан“ в Истанбул

© Facebook @ Boyko Borissov

„Слънчев ден, красота, богатство на нашата история и градски отношения в ново време. Да се издига българския дух в нашите отношения за нашите страни и църкви. Реставрацията е чудесна. “

Това заяви патриарх Неофит, който е част от делегацията на Борисов в Турция, пише 24 часа.

YouTube

„За нас е голяма чест с нас да е патриархът, мюфтията, и всички парламентарни групи. Тази църква преди 7 години щеше да падне, сигурно сте я виждали“. Това пък каза минути Бойко Борисов пред журналисти.

„Турция са ни съседи, а това че край „Златния рог“ има възстановен български грам е едно прекрасно доказателство за добросъседство и за мир. Много е трудно да се гради мир. Европредседателството е за 6 месеца, а с Турция сме съседи от векове.“

Министър-председателят ще открие реставрирания български православен храм „Свети Стефан“ в Истанбул. На официалната церемония ще присъства и президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

Това, че на Златния рог в Истанбул има възстановен български храм „Св. Стефан”, е прекрасно доказателство за добросъседството и разбирателството. Mного е лесно да се говори и да се противопоставя, много е трудно да се гради мир. Подобряването на отношенията на Турция с Европа дава решение на много въпроси.

Публикувахте от Бойко Борисов в 6 януари 2018 г.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе