Кои места в САЩ трябва задължително да посетите?

Ню Йорк

Най-големият и най-населен град в САЩ често е наричан „Градът, който никога спи“. Разположен върху един от най-големите естествени заливи, Ню Йорк се състои от 5 части – Бруклин, Манхатън, Куинс, Стейтън Айлънд и Бронкс. Статуята на свободата, Емпайър Стейт Билдинг, Таймс Скуеър, Централата на ООН, Уолстрийт, Бруклинският мост и Медисън Скуеър Гардън са само част от забележителностите, с които този велик град примамва посетители от цял свят.

YouTube

Гранд Каньон

Гранд Каньон е една от най-посещаваните природни забележителности в САЩ и неговата красота смайва всички туристи. Разположен в Северна Аризона, този огромен каньон е бил дълбан от река Колорадо в продължение на милиони години. Това не е най-дълбокият или най-дългият каньон в света, но безспорно е най-известният.

Сан Франциско

Най-известен с огромния мост „Голдън Гейт“ и своите стръмни улици, Сан Франциско е изключително красив американски град, който всеки трябва да посети поне веднъж в живота си. Сред най-големите забележителности на този живописен град са затворът Алкатрас, пирамидата Трансамерикана, третият по големина китайски квартал в САЩ и, разбира се, Хейт-Ашбъри – хипи кварталът, който е станал известен през Лятото на любовта през 1969 година.

Лас Вегас

Разположен в югоизточната част на пустинята Невада, Лас Вегас е световноизвествен като „Меката на хазарта и развлеченията“. Градът е истински рай за любителите на хазарта и доброто прекарване. В Лас Вегас можете да посетите някои от най-известните казина и хотели в цял свят. Също така можете да присъствате на някоя от многобройните шоупрограми и комедийни шоута. Сред най-известните забележителности на града са фонтаните пред казиното Беладжио, копието на Айфеловата кула, както и световноизвестният хотел „Сизърс палас“.

Национален парк Йелоустоун

Националният парк Йолоустоун е първият природен парк в света и е основан през 1872 година. Неговите горещи извори и гейзери са със световна слава. Най-известният гейзер в този природен парк е Олд Фейтфул Гейзер, който е наречен така заради точността на изригванията си – по едно на всеки 91 минути. Височината на горещата водна струя, която гейзерът изхвърля, може да бъде между 30 и 55 метра.

Чикаго

Наричан още „Ветровитият град“ и „Градът на небостъргачите“, Чикаго е световноизвестен с баскетболния отбор „Чикаго Булс“, където изгрява звездата на легендата Майкъл Джордан, както и с уникалната форма на своите ходдози и пици. Чикаго е третият по големина град в САЩ и се намира на брега на езерото Мичиган. Освен изобилие от небостъргачи в Чикаго ще откриете и едно от най-натоварените летища в света.

Лос Анджелис

Вторият по големина град в САЩ се намира в щата Калифорния и е обграден от Атлантическия океан и живописни долини. Често наричан „Световната столица на шоубизнеса“, „Градът на ангелите“ е водещ световен център на киноиндустрията, телевизионните програми и музикалния бизнес. Сред най-големите забележителности на града са „Алеята на славата“, увеселителният парк Дисниленд, обсерваторията „Грифит“ и световноизвестният плаж Венис.

Вашингтон

Столицата на САЩ се намира на източния бряг на страната. Този космополитен град обединява много и различни култури от цял свят. Сред най-известните забележителности на американската столица са мемориалът на Ейбрахам Линкълн, Белият дом, Капитолият, паметникът на Джордж Вашингтон, сградата на Върховния съд на САЩ, сградата на Федералния резерв, както и Смитсоновият институт.

Източник: www.activetravel.bg

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе