Последното лъвче от Разград се роди мъртво

© Фондация "Четири Лапи"

Последното лъвче, което се очакваше да бъде родено в средата на този месец се роди преждевременно мъртво, съобщават от фондация „Четири Лапи“.

Имаме тъжна новина. Помните ли бременната лъвица Рая, която спасихме от мизерията в зоопарка в Разград? Предгледът с ехограф, който направихме преди да я преместим в София показа, че плодът се развива добре и очаквахме в средата на януари тази година да роди. Благодарение на Зоологическа градина София / Sofia Zoo успяхме да осигурим най-добрите условия за нормално раждане. За съжаление в началото на новата година лъвчето преждевременно се роди мъртво. Мнението на специалистите след направената аутопсия е категорично – причината лъвчето да не се роди живо е от една страна близкородствената връзка на родителите (Рая и Хектор са брат и сестра), а от друга – напредналата възраст на Рая. Тя се чувства добре и няма здравословни проблеми вследствие на преждевременното раждане. Рая остава под постоянното наблюдение на опитния екип от гледачи и ветеринарни лекали на столичния зоопарк, а ние трескаво търсим вариант за настаняването на лъвското семейство в спасителен център извън страната.

Единствената ни утеха е, че успяхме да прекратим безсмисленото, непрофесионално и неетично развъждане на лъвове в незаконния зоопарк в Разград и мъртвороденото лъвче на Рая ще бъде последното заченато в тази жестока ферма за лъвове.

Вчера също така стана ясно, че областният управител Гюнай Хюсмен оспорва решението на местните парламентаристи по повод подаряването на последното поколение лъвчета от зоопарка на този в град Пазарджик.

YouTube

Имаме тъжна новина. Помните ли бременната лъвица Рая, която спасихме от мизерията в зоопарка в Разград? Предгледът с ехо…

Публикувахте от Организация за защита на животните "Четири лапи" в 10 януари 2018 г.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе