Бизнесмен: Заплати от 800 лв.? В България такива ниски заплати няма!

С нови клипове американското посолство показва успелите у нас българи. Целта на кампанията е да се демонстрира силата на българския дух и сънародниците ни, които са успели в различните сфери на обществения живот. Един от тези успели българи е бизнесменът Ивайло Пенчев.

„Ако повече българи в държавата са като мен – страната ни ще е доста по-добре. Няма достатъчно успели българи. Дълго време хората не са вярвали, че могат да успея. Нещата обаче вървят на добре. След 10 години ще е много по-добре от сега“, каза бизнесменът в „България сутрин“.

YouTube

Според него българската държава не поставя кой знае какви пречки пред хората, които искат да се развият и да натрупат богатство.

„България поставя много по-малко пречки, отколкото други държави. Всеки, който не може да постигне целите си, си е виновен сам“, сподели Пенчев.

Той е категоричен, че в България вече рядко се срещат заплати от по 700-800 лв.

„Такива заплати според мен не съществуват. Не знам кой получава такива ниски заплати. В България заплатите са съвсем различни. Наистина не знам къде има толкова ниски заплати“, твърди бизнесменът пред Bulgaria ON AIR.

„Проблемът в страната ни не са ниските заплати, а липсата на хора. Все още няма достатъчно предприемачи тук“, смята Пенчев.

Ивайло Пенчев уточни, че не вярва в минималната заплата, защото ако човек не може да прави нищо – „то той не заслужава и 300 лв.“

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе