Минус 55 градуса сковаха Якутия

© Instagram @anastasiagav

Зверски студ скова и без това мразовитата Якутия.

Минус 55 градуса отчете термометърът във вторник в някои области на руската република, като в близките дни се очаква живакът да падне до минус 58, става ясно от сводката на Росхидромет.

Заради ниските температури в 13 района на Якутия е ограничен учебният процес. „Общо 107 училища са затворени, а в неочаквана ваканция са пуснати 9600 ученици“, съобщава РИА Новости, предаде Монитор.

Агенцията уточнява, че във всяка област на републиката местните власти сами определят кога да затворят школата – в град Якутск, например, пускат децата във ваканция при минус 45 градуса, а в Оймяконский улус чакат студът да удари минус 52. Заради аномалния студ в Якутия в режим на повишена готовност са приведени всички пожарно-спасителни и медицински служби. Ниските температури обаче не успяха да изплашат калените местни жители, които с хумор възприеха капризите на климата.

Жителката на Якутск Анастасия Груздева дори се прослави в социалните мрежи, където нейното „мразовито“ селфи събра 29 000 харесвания.

Все уже в курсе, что у нас тут -50? И да, мы выбираемся из дома (приходится) и Ходим по улицам, при этом остаёмся в живых😂 даже видосик снять можно и сфоткаться🤣да и вообще жарковато как то😂 Два года назад выкладывая подобное фото, я подумать не могла, что все эти два года оно будет путешествовать по интернету и побывает во всевозможных пабликах😂 даже до @9gag дошло😅 Чтож, пора обновить фоточку то😂😂😂 А вообще у меня такое ощущение, что я ввела какую то моду фоткать замороженные реснички или до того, как сама сфоткала их не замечала этого, но ведь сейчас почти у каждой жительницы Якутска имеется такая фоточка, правда ведь😏 а два года назад их было не так много😅 А ещё видосик ловите🤣 И нет, пандой я после этого не становлюсь, слава моей туши для ресниц, которая не течёт после этого😍❤️ Тут могла бы быть реклама туши, но не будет😅 И нет, это я не специально шла и дышала спецом на ресницы, это просто путь на работу в -47🤷🏼‍♀️ минут 15-20 на улице и готово❄️ #зима #winter #yakutsk #yakutia

A post shared by Anastasia Gruzdeva (@anastasiagav) on

Източник: МОНИТОР
Върни се горе