Започва реалното присъединяване на Кубрат и Завет към Асоциация „Водоснабдяване-Дунав“

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен откри и ръководи работна среща за обсъждане на анексирането на договора за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията и предоставяне на ВиК услугите между Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване-Дунав“ЕООД и ВиК оператора „Водоснабдяване-Дунав“ЕООД-Разград.

В срещата участваха представители на заинтересованите страни: общините Кубрат и Завет, „Водоснабдяване-Дунав“ЕООД, „ВиК“ООД-Исперих, „ВиК Меден кладенец“ЕООД-Кубрат, „ВиК“ООД-Търговище, както и на адвокатско дружество „Колчева, Смиленов, Коев и съдружници“. С адвокатското дружество Министерството на регионалното развитие и благоустройството е сключило договор за предоставяне на „Консултантски услуги за изготвяне на становища, анализи, договори, документи, предложения за промени в приложимата нормативна наредба, свързани със стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията и предоставяне на ВиК услугите“. В този договор е предвидено адвокатското дружество „Колчева, Смиленов, Коев и съдружници“ да подготви анекс към подписания договор за обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване-Дунав“ЕООД-Разград.

YouTube

По време на работната среща участниците в нея постигнаха съгласие, че проектът за анекс трябва да бъде готов до 20 юни 2018 г., след което да бъде подписан и да започне реалното обслужване на двете общини Кубрат и Завет от разградското водоснабдително дружество. Това ще даде възможност за разглеждане от страна на КЕВР на бизнес плана на „Водоснабдяване-Дунав“, а при консолидация на сектора в региона – и на достъп до европейско финансиране. Анексът ще включва две присъединявания – на Кубрат и Завет и две отделяния – на Попово и Опака.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе