Разградски художник с 21-а изложба

© Областна администрация - Разград

В навечерието на Деня на Разград 21-годишният творец Нуркан Нуф откри 21-вата си изложба, експозицията бе организирана от НЧ“Делиорман“. „От любов към Разград“ е надсловът на изложбата от 12 картини, на гърба на които има стихове, написани от брата на художника Денис Нуф. Поздрави за това, че с творчеството си прославя Лудогорието и букет изпрати Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен.

© Областна администрация – Разград

YouTube

На откриването на изложбата присъства ръководителят на катедра „Рисуване“ във Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“ доц. Младен Младенов, Нуркан Нуф е студент там специалност „Рисуване и интермедии“. „Нуркан е креативен, интересен, любопитен, всеки път ни изненадва, за преподавателите най-добрата реклама са студентите, които се развиват не когато завършат, а в процеса на следване, дай, Боже, Нуркан също да излезе от университета завършен творец“ – коментира доц. Младенов.

© Областна администрация – Разград

Изложбата откри председателят на НЧ“Делиорман“ Хабибе Расим. Тя насочи вниманието на гостите на събитието към оригиналните покани с форма на бял жерав – символ на надеждата и мира между етносите, по думите й това е послание да се обичаме и уважаваме.

Картините в стил ремодернизъм могат да бъдат видяни в залата на читалище „Делиорман“ до края на месец януари.

© Областна администрация – Разград

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе