Председателят на Народното събрание участва в тържественото отбелязване на 140 години от Освобождението на Разград

© parlament.bg

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва в тържественото отбелязване на 140 години от Освобождението на Разград. Председателят на парламента присъства на церемонията по поднасяне на венци и цветя пред Мавзолея на загиналите руски воини и български опълченци на площад „Възраждане“.
 
Днес Разград почита деня на своето Възкресение и на завръщането си на картата на свободната българска държава, отбеляза Цвета Караянчева в словото си по повод годишнината.
 
Преди да бъдем успешни политици, новатори, интелектуалци, създатели и труженици, ние сме длъжни да бъдем преди всичко българи – така, както умееха да бъдат нашите предци, вдъхновени от възрожденските ни идеали, заяви председателят на парламента. Само народ, който знае да цени свободата си, заслужава да бъде свободен, само народ, който е изстрадал и платил с кръвта на синовете си в борбите за своето национално освобождение и обединение, може да изпише на знамето си „Свобода или смърт!“, добави още Цвета Караянчева.
 
Тя подчерта, че в ден като този сме длъжни да знаем и помним, да се прекланяме пред паметта на руските и българските герои, отдали живота си пред олтарите на нашата свобода.
 
Днес е един голям празник не само за Вас, но и за цяла България, защото многострадалната ни земя е напоена с толкова много героична история, че всяко нейно кътче ни е безкрайно скъпо и безценно, отбеляза председателят на Народното събрание.
 
Цвета Караянчева подчерта, че днес отбелязваме празник, който винаги ще ни събира, който винаги ще заличава различията, който винаги ще ни дава обединението, от което така силно се нуждаем в миговете на изпитания и ще ни прави благодарни българи.
 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе