Областният управител поднесе венец пред Мавзолея-костница в Разград

© Областна администрация - Разград

Ръководството на Областна администрация присъства на тържествения ритуал по поднасяне на венци и цветя пред Мавзолея-костница на загиналите руски войни и български  опълченци в Разград. Събитието бе последното в празничната програма за Деня на Разград 28 януари. Областният управител на Гюнай Хюсмен и заместник областният управител Нурие Црънгалова поднесоха венец пред Мавзолея-костница.

© Областна администрация – Разград

YouTube

Официални гости на ритуала бяха също: председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, евродепутатът Асим Адемов, народните представители Десислава Атанасова и Денчо Бояджиев, представители на Руското консулство в Русе, на румънските градове-побратими на Разград Слобозия и Кълъраш. В ритуала участваха и курсанти от Факултет „Артилерия, противовъздушна отбрана и комуникационни и информационни системи“ в Шумен към Националния военен университет „Васил Левски“ и членове на клуб „Традиция“-Русе.

© Областна администрация – Разград

Тържествени слова пред събралите се на площад „Възраждане“ разградчани произнесоха кметът на Разград д-р Валентин Василев и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Речта на г-жа Караянчева завърши с думи на Апостола на Свободата Васил Левски и с „Да живее България!“. В нея тя припомни и факти от историята на Разград, свързани с Освобождението, поздрави съвременните разградчани с големия празник, който „ни дава душа и памет за героите“.

© Областна администрация – Разград

След тържествените слова бяха поднесени 50 венци пред Мавзолея-костница, като дългата редица на почит започна с венците на Председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, Министър-председателя Бойко Борисов, кметът на Разград д-р Валентин Василев, Архиерейското наместничество и Районното мюфтийство в Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе