Кметът на Пазарджик: Да спасим Терез и Масуд е наша кауза!

„Да спасим двете лъвчета Масуд и Тереза е наша кауза.“ Това заяви на извънреден брифинг кметът на община Пазарджик Тодор Попов, предаде БГНЕС.

Попов обяви мотивите си за искането двете лъвчета да бъдат преместени в пазарджишката зоологическа градина. На срещата стана ясно и че от общината ще търсят партньорство с фондация “Четири лапи“, за да се направи най-доброто за животните.

YouTube

Да направим най-доброто за двете лъвчета и да им осигурим едни нормални условия за живот. Това е нашата цел, обяви кметът на Пазарджик. Смятаме, че зоопаркът е подходящо място за отглеждането на тези животни, обясни още той.

След като разбрахме, че в Разград имат проблеми с тези животни, решихме да поискаме да ги вземем ние – това е обичайна практика между зоологическите градини в България, подчерта той.

Попов подчерта, че с фондация “Четири лапи“ са на една страна на тази кауза.“Искаме тези животни да живеят добре и считаме, че имаме опит и компетентност те да се чувстват така. Не искаме да водим безмислени войни с никого, да покажем, че българите можем да се обединим около каузата“, коментира той.

Ние имаме опит в отглеждането на такива животни, затова ще бъде по-добре лъвчетата да останат в България, а не да заминат за Холандия“, допълни още Тодор Попов.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе