Храни, които никога не трябва да ядете сурови

Картофи

Повечето от вас знаят, че картофите не трябва да се ядат сурови. Консумацията на сурови картофи повишава вътрешната температура, предизвиква стомашно-чревни проблеми, нежелани кожни реакции.

YouTube

Бобови зърна

Превъзходните зърна от семейство Бобови са изпълнени с полезни хранителни вещества. Бобът и сродните му обаче не трябва да се ядат сурови, защото предизвикват истински храносмилателен хаос със симптоми, подобни на отравяния с храни и други вещества.

Прясно мляко

Суровото прясно мляко, което не е преминало през пастьоризация или не е сварено, крие голям риск от заразяване с множество бактерии като ешерихия коли, стрептококи, салмонела и други.

Кълнове

Пресните кълнове може и да звучат като полезна храна, но те също носят риск от салмонела, ешерихия коли и листерия.

Бадеми

Бадемите никога не се продават сурови в търговската мрежа поради факта, че съдържат хидроцианидна киселина. По същество това е отрова, която може да предизвика куп проблеми и опасности за здравето.

Брашно

Надали някой би пожелал да яде сурово брашно. Но суровото тесто се харесва на някои хора. В него не само суровите яйца биха се оказали проблем, но и брашното. Изследванията сочат, че брашното също може да бъде преносител на ешерихия коли, както и други бактерии.

Патладжан

Необработеният патладжан съдържа токсин, наречен соланин. Той се съдържа в по-големи количества в младите преждевременно откъснати патладжани, но това не означава, че консумацията на зрели възрастни патладжани не носи рискове за здравето.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе