Пощите обявиха конкурс за креативни писма

Деца и тийнеджъри до 15 години могат да се пробват в писане на креативни писма.

От „Български пощи” ЕАД ги канят да участват с идейни творби в 47-ия международен конкурс за млади хора, организиран от Всемирния пощенски съюз /ВПС/ и ЮНЕСКО.

YouTube

Темата на конкурса е “Представете си, че сте писмо, пътуващо във времето. Какво послание искате да предадете на своите читатели?“

Националният етап от конкурса се организира от пощенския оператор във всяка страна, а писмата се изпращат чрез тях. Международното бюро на ВПС не приема съчинения, изпратени от училища или от частни лица.

Всяка от допуснатите до конкурса творби трябва да отговаря на следните условия: да бъде написана като писмо до приятел, близък, известна личност и пр., като съдържа всички обичайни за писмото елементи (адрес на подател и получател, обръщение, поздрави, подпис). Да съдържа не повече от 1000 думи и стриктно да се придържа към зададената тема. Важно изискване е също авторите да се въздържат от изтъкването на политически и религиозни мнения.

Нов момент в изискванията за 2018 година е в текста да не се споменава името на държавата на автора, както и всякакви връзки и препратки към нея. Към съчинението трябва да има придружително писмо с информация за неговия автор: три имена и адрес, пол, възраст, дата на раждане, име и адрес на училището, клас, копие от ученическата карта и телефон за връзка. Победилото в националното класиране писмо ще бъде изпратено за участие в международната надпревара с другите национални победители.

Отличените от „Български пощи” ЕАД послания ще получат своите награди и поощрения в навечерието на Световния ден на пощата – 9 октомври.

Желаещите да участват в конкурса, които отговарят на възрастовите условия, могат да изпратят своите съчинения не по-късно от 31 март 2018 година на адрес: „Български пощи” ЕАД, ул. „Акад. „Стефан Младенов” 1, бл. 31, 1700 София, за Иванка Паунова.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе