Крисия с благородна постъпка

Преди няколко дни Крисия Тодорова публикува своя снимка с къса коса, на която държи отрязаната си плитка в ръце. А под фотоса пише на английски: “Не се безпокойте, хора, правя го за добро”.

Благородната постъпка отключи много коментари и пожелания за повече такива момичета, готови да се лишат от суетата си в името на нечия кауза. Идеята за това Крисия да дари отрязаната си коса дошла спонтанно, но тя веднага приела. 2 месеца певицата обмисляла промяна на прическата си.

YouTube

“След като взехме решение да го направи, отидохме на фризьор. Впоследствие се оказа, че дължината, която ще бъде отрязана, има нужните 30 сантиметра, за да бъде използвана за перуки. Така решихме с радост да дарим косата на Асоциация за превенция на рака “Промени живота си сега”.Тази асоциация изработва безплатно перуки и ги подарява на онкоболни, които не могат да си ги позволят”, разказа майката на Крисия – Алгелина Попова, пише 24 часа.

Това не е първата благородна кауза, в която талантливото момиче се включва.

Семейството ѝ винаги е подкрепяло различни благотворителни каузи, Крисия също го прави, когато и с каквото може. Наскоро дари свои сценични костюми за благородна кауза.

Крисия е на 13 години, но вече знае цената на славата. Сблъсквала се е и с предателството, при това на още по-крехка възраст. Момичето се събуди любимка на публиката в навечерието на 2014 година, след в “Шоуто на Слави” бе излъчено изпълнението ѝ на песента на Бионсе Listen. Само за часове клипът е споделен, коментиран и харесан от милиони хора.

Криси се сблъска със славата на невръстните си 9 години. От тогава до сега тя премина през различни етапи на осъзнаване и възприемане на своята известност. В самото начало Криси се плашеше и не я разбираше, докато сега вече е наясно какво значи да си известен и какви са добрите и лошите страни на този факт. Да те познават много хора, означава да имаш по-големи отговорности и носи известни негативи. Криси вече е свикнала с това. Определено мога да кажа, че славата не я е лишила от много, а по скоро ѝ даде. Получи възможността да се развива професионално и дисциплинирано, да си поставя цели и да бъде мотивирана, да се радва на успехи от положения труд и да бъде отговорна, както и да има тази възможност да подпомага благотворителни каузи. Винаги е намирала време за всичко и не се е чувствала лишена от нищо. Тя е дете, което има цели и ги следва”, разказва майка ѝ.

Откакто Крисия стана сценична партньорка на г-н Андреев, е част от екипа на Слави и през петък радва зрителите с изпълненията си. През 2014 г. Криси носи успех не само на себе си и екипа на Слави, а и на цяла България – заедно с близнаците Хасан и Ибрахим записва песента “Планетата на децата”, с която печели второ място на детската “Евровизия”. Първа е по зрителско гласуване, но журито ѝ дава само 4 точки и така изстрелва италианския участник на първа позиция. Въпреки това обаче следващото издание на престижния конкурс се проведе у нас.

Бързата и ранна слава е съпроводена и от сблъсък с различното отношение на околните.

Стана обект на обсъждане, завист и клюки. Разбира се, и на уважение и респект. При децата е малко по-различно. Криси преживя своите разочарования от промяната на отношението на своите най-близки приятели. Изгуби някои приятели, но спечели нови. Наясно е с положението на известността. Тук е един от моментите на преждевременното израстване и негативите на популярността”, разказва още майката на Крисия.

За да запази детството си и да не се вземе на сериозно, семейството ѝ оказва голяма подкрепа. Педагогът на Крисия – Свилена Дечева, играе една от най-важните роли в нейното музикално усъвършенстване. Слави Трифонов пък я учи, че трябва да се държи като професионалист и да се чувства равнопоставена в екипа.

Благодарение на сцената, която ѝ даде Слави, Криси успя да израсте и си създаде професионално отношение към музиката и самоконтрола на голямата сцена. Цялата тази нелека задача и отговорност тя приема с голяма любов и желание. Никога не се е вземала прекалено на сериозно и винаги е изключително самокритична в работата си. Има големи мечти и знае колко труд и постоянство са ѝ нужни, за да ги постигне. Не славата е нейната цел, а успехът и щастието от това, което прави”, казва още Ангелина Попова.

Рубриката “Запознай се с малките” бе част от “Шоуто на Слави” до началото на ноември 2017 година. В момента тя е заменена от “Нещо лично”, а екипът работи по нови идеи. Крисия обаче не е спряла да пее и да се развива музикално.

Пее всеки ден, ходи на уроци по китара от няколко месеца, развива актьорските си качества с частни уроци. Освен това 13-годишната певица спортува състезателни танци и обича да рисува, което ѝ помага и в правенето на грим. А като ученичка в 7-и клас отделя повече време за учене и извънкласна подготовка за предстоящите матури. В свободното си време се разхожда с приятели и гледа филми. За да се справя с всичко, има стриктен график. Има и амбициозни планове в музиката. Вече се опитва и сама да създава мелодии и текстове на песни – с желанието да създаде скоро своя авторска песен.

Вероятно заради натоварения си график, доброто си възпитание и професионализма, който проявява от малка, Крисия е свикнала, че се проявява интерес към нея, понякога от недоброжелатели и жълти медии. Но не страда от това. А майка ѝ обобщава:

От самото начало досега не е проявявала интерес какво се пише, но ако попадне на някоя съчинена история за себе си, по-скоро се залива от смях, отколкото да се притесни, а негативните коментари подминава, без да се обременява. Достатъчно е пораснала и разбрала, че няма как да се харесаш на всички и че винаги ще има някой, който да злослови зад гърба ти. Имайки предвид многобройните ѝ фенове, се чувства достатъчно обичана и щастлива”.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе