Обявяват свободни места за пътешественици

Срещи с местни жители, непознати кътчета на Европа и красиви пейзажи – това очаква осмина щастливци, които ще могат безплатно да пътуват месец из Стария Континент. Целта на проекта Road Trip е да се създаде филм за преживяното, който ще е част от онлайн пътеводител, наречен „Извън отъпкания път“.

Желаещите трябва да разкажат в едноминутно видео защо именно те са най-подходящите. Препоръчително е да споделят своите амбиции, интереси и силни страни. Доброто владеене на английски език е плюс в кандидатурата. Условието е желаещите да са между 18 и 30 години. Избраните ще трябва да споделят всяко свое впечатление в социалните мрежи, предаде БТВ.

YouTube

„Тези осем човека ще бъдат разделени на четири двойки и с всяка една от тях ще има професионален екип, който ще записва техните ежедневни преживявания“, каза Огнян Златев, ръководител на представителството на Европейската комисия в България.

Пътешествениците ще изминат над 12 хил. км по четири основни маршрута в цяла Европа.

Крайният срок за подаване на формулярите е 11 февруари 2018 г., така че бъдещите пътешественици имат още малко време да кандидатстват.

Те могат да посочат и в кой период желаят да пътуват:

14 април – 12 май 2018 г.
19 май – 16 юни 2018 г.
23 юни – 21 юли 2018 г.
28 юли – 25 август 2018 г.

Пътуването се организира от Генерална дирекция „Регионална и градска политика“ на Европейската комисия.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе