Обявиха културния календар на Разград за месеца на влюбените

На 8 февруари в 19:00 часа ще се проведе концерт-спектакъл „Моите неизпратени писма” с участието на Тони Димитрова в Общинския културен център. Спектакълът е по идея и сценарий на Юлия Манукян Режисьор е Тодор Мадолев, диригент – Левон Манукян.

На 12 февруари в 19:30 часа в Народно читалище „Развитие -1869“ ще се състои благотворителен концерт „От любов към децата!“ по инициатива на клуб по спортни танци „Фея данс“ – Разград.

YouTube

От 12 до 28 февруари в Регионална библиотека ”Проф.Боян Пенев” ще гостува пътуващата изложба на Лайош Салаи „СОС УНГАРИЯ“ (Музей „Ото Херман“), посветена на революцията от 1956 г., с Унгарския културен институт.

На 13 февруари в 18:30 часа в Общински културен център ще се проведе авторският спектакъл на Димитър Маринов – „Нестинари”.

На 13 февруари в 19:00 часа в Народно читалище „Развитие -1869“ ще се проведе Националното турне Христо Шопов, „Догодина по същото време“, с участието на Христо Шопов и Лилия Маравиля.

На 14 февруари в Къща – музей „Акад. АнаниеЯвашов“ ще се състои изложбата на любовни картички „За мен ти си морска сирена…“ от XX век от фонда на РИМ – Разград. Ще бъде отворено за посетители през целия ден.

На 14 февруари в 18:00 часа в зала „Филхармония“ ще се проведе концертът „Звуците на любовта“, посветен на Трифон Зарезан и Свети Валентин, с инструментални и вокални изпълнения на възпитаници на музикална школа „Илия Бърнев“.

На 16 февруари в Регионална библиотека ”Проф.Боян Пенев” – детски отдел ще се проведе „145 г. от обесването на Васил Левски”, с ученици от 4-ти клас на ОУ”Н.Й.Вапцаров”.

От 19 до 28 февруари в Регионална библиотека ”Проф.Боян Пенев” – детски отдел ще се състои „Мартенички чудни” – творческа работилница и изложба с ученици.

На 20 февруари в 12:00 часа в Народно читалище ”Напредък-1901” е представянето на книгата „Един живот за размисъл” на Росен Пенчев, по инициатива на РБ”Проф.Боян Пенев”.

На 21 февруари в 10:00 часа в Дом за стари хора ще се проведе презентация „Васил Левски – живот и дейност”, инициатива на РБ”Проф. Боян Пенев”.

На 21 февруари в 19:00 часа в Общински културен център ще се състои концерт – спектакъл на Национален фолклорен ансамбъл Българе – „Осмото чудо“, с участието на Бен Крос и Атанас Сребрев и под патронажа на кмета на Разград – д-р Валентин Василев.

На 22 февруари в 17:30 часа в Регионална библиотека ”Проф.Боян Пенев” ще се състои „Аз, кавалерът на музата” – стихове и импресии и среща с автора Дачо  Господинов.

На 22 февруари в 19:00 часа в Общински културен център ще гостува драматичен театър „Боян Дановски”, гр. Перник с криминалната комедия „Влизай, без да чукаш”, с автори Андрей Калудов и Андрей Филипов.

На 26 февруари в 19:00 часа в Общински културен център ще се проведе концерт-спектакълът „25 години с краля на баладите Орхан Мурад”  в съпровод от оркестъра и балетния състав на ТМЦ – Кърджали .

От 26 до 28 февруари в Регионална библиотека ”Проф.Боян Пенев” – детски отдел може да посетите пътуващата детска библиотека в ЦДГ в Разград.

На 27 февруари в 19:00 часа в Народно читалище „Развитие -1869“ ще се състои супер комедията „Горката Франция“, с участието на Катерина Евро, Александър Кадиев, Фахрaдин Фахрaдинов и др.

На 28 февруари в 13:30 часа в Регионална библиотека ”Проф.Боян Пенев” може да посетите урок по история „Освобождението”, съвместно с ТД”Архиви”- Разград  и ученици.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе