Зимата се връща със студ, сняг и дъжд

„През нощта и утре ни очакват слаби валежи в почти цялата страна. Те ще бъдат от дъжд, сняг ще вали само в планините.“ Това каза климатологът доц. Георги Рачев, предаде Novini.bg.

Той предупреди, че в събота и неделя ни очаква трайно влошаване на метеорологичната обстановка. В момента се заражда средиземноморски циклон, съвсем близо до Тунис. В четвъртък и петък този циклон ще се насочи към Егейско море и оттам би трябвало да мине през проливите и да навлезе в Черно море. Ще вали от събота на обяд до неделя следобед. В местата до 400-500 метра надморска височина ще вали дъжд, като в Южна и Югоизточна България валежите ще бъдат значителни, заяви доц. Рачев.

YouTube

В София очаквам в неделя следобед радост за децата – сняг. Снежна покривка се очаква и в Предбалкана, като прогнозите са повече сняг и повече дъжд да падне в Североизточна България, посочи климатологът.

Много важно за тези, които пътуват – в събота срещу неделя ще има дъжд, сняг, суграшица, леден дъжд, на места и поледици. Така че водачите трябва да са много добре подготвени, тъй като има вероятност за обилни снеговалежи. Валежите ще започнат да спират още в неделя привечер. Най-късно ще спират в Източна България – в понеделник сутринта, каза още доц. Георги Рачев.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе