Липса на денонощна аптека в Разград поражда иновативна идея

В петък вечерта отново стана дискусия по темата „Денонощна аптека в Разград и региона“ в местната група на Кауза Разград във Facebook.

Както се знае от няколко години насам Разград и околията няма денонощна аптека и при случай на нужда се стига до това да се пътува до Шумен или Русе, за да се набави нужното лекарство, а както е известно няма как да поддържаме домашната аптека заредена с всичко нужно. 

YouTube

Липсата на денонощна аптека и вариантите за подобна алтернатива породи следната идея: От дигиталната маркетинг агенция Marketing Vision предлагат да бъде създаден онлайн каталог, попълнен от гражданите с наличните у тях по-специфични лекарства, а и не само, който да послужи на жителите на Разград като помощно средство и да се избегне пътуването до съседните градове за лекарства. От потребителите ще е нужно да оставят телефон/имейл или Facebook профил за връзка на нуждаещия се.

Преди всичко идеята ще бъде обсъдена с юристи, за да се изясни дали няма да нарушава законите на Република България или Европейския съюз.

В анкетата по-долу може да гласувате относно идеята на младия екип на Marketing Vision, при положителна реакция от жителите на града проекта ще бъде реализиран в рамките на седмица-две.

Да бъде ли създадена споделена дигитална аптека за гр. Разград?

Зареждане ... Зареждане ...

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе