6 неща, с които интернет промени живота ни

  • Пазаруването

Уебсайтове като Amazon, eBay и Китайският Alibaba помогнаха на шопинга по улиците и магазините да се премести удобно с един клик в комфортните ни домове. Днес с едно движение на мишката или с проста гласова команда можем да се сдобием с огромна палитра от вещи – от ръкавици за готвене до компютри и мобилни телефони. Те могат да бъдат поръчани и доставени в един ден.

  • Социални медии

MySpase, Facebook, Twitter, Snapchat, Instagram, LinkedIn, Flickr… листът със социални медии, които хора използват, не спира да се увеличава. Само за няколко години тези сайтове се превърнаха в основен избор на хората за споделяне на музика, снимки, видео и всичко, около техния живот. Само за декември миналата година Facebook регистрира 2.13 млрд. активни месечно потребители.

YouTube

  • Офисите

Днешните офиси се различават чувствително от тези преди 15-20 години. Бързата интернет връзка помага на хората да получават незабавен достъп до информацията, от която се нуждаят, за да работят. Видео конференциите и презентациите от двата края на света не са нещо необичайно. Компютрите, таблетите и телефоните се използват за изпращане на мейли, за насрочване на срещи и за записване на всякаква информация.

  • Онлайн банкиране

Хората от всяка точка на света вече мога да правят парични трансфери, да плащат сметки и да организират своите плащания онлайн. Във Великобритания популярността на интернет банкирането се е увеличила до 63% от възрастните, които са използвали услугата през 2017 г., сочи проучване на ONS.

  • Стрийминг

Употребата на DVD, CD и други подобни е намаляло след като излъчването на момента от таблети, телевизори и телефони е увеличило своята популярност. Netflix в момента има над 100 млн. абонирани, а музикалните платформи като Spotify има над 70 млн. абонати към януари 2018 г.

  • Любовта

Мрежата и интернет помогнаха много за това как хората гледат вече на любовта и как търсят любов. Алгоритмите започнаха да се използват много повече като начин за намиране на половинката от колкото съдбата. Дали това е хубаво или не все още се спори. Традиционалистите спорят, че онлайн природата на приложенията и уебсайтовете не помага за създаване на трайна любовна връзка. От друга страна, адвокатите на онлайн срещите казват, че в забързания свят тези технологии правят срещите доста по-лесни.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе