Новата мултимедийна система на Mercedes е разработена в България

Новата А-класа на Mercedes, която беше представена пред широка публика преди седмица, използва революционен самообучаващ се софтуер, разработен у нас.

Технологията Mercedes-Benz User Experience (МBUX) е дело на Вистеон България. Мултимедията се очаква да бъде използвана и в останалите модели на немската компания.

YouTube

Уникална характеристика на тази система е способността й да се самообучава благодарение на вградения софтуер с изкуствен интелект. Системата MBUX може да бъде персонализирана и адаптирана към нуждите на потребителя. По този начин се създава емоционална връзка между превозното средство, водача и пътниците.

Задача от подобен мащаб бе успешно реализирана от експертните екипи на Вистеон България и то само в едно устройство, интегриращо в себе си управлението на няколко традиционно отделни продукта – инструментално табло, дисплей, хед-ъп дисплей, аудио система и модул за свързване с мобилни устройства.

„Това е продукт, който получава световно признание и не случайно е основен акцент при представянето на новата А-класа”, сподели Ролф Юрген Заерле, главен изпълнителен директор на Силвър Стар.

„Още по-вълнуващо е, че технологията е вградена в стандартното оборудване. Гордеем се, че продуктът е реализиран в България и поздравявам инженерите от Вистеон за добрата работа”, допълни той.

Източник: Мениджър

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе