3 съвета как да преборим сухата кожа на ръцете

1. Хидратиране в дълбочина

Като една интелигентна дама, която се грижи за тялото си както отвън, така и отвътре, със сигурност си наясно колко важна е хидратацията за кожата. През зимата обаче дали заради по-ниските температури, или по-честия прием на топли напитки, се случва да допуснем една много голяма грешка – забравяме да пием вода. Опитай се да пиеш поне по 2 литра вода на ден и съвсем скоро ще забележиш, че не само ще подобриш състоянието ѝ, но и здравето ти ще укрепне.

YouTube

2. Правилно измиване

Признай си, че след като се прибереш вкъщи нямаш търпение да стоплиш измръзналите си ръце с топла вода. За съжаление, това обаче не е никак правилно, тъй като топлата вода има свойството да изсушава кожата на ръцете още повече, премахвайки естествените ѝ защитни масла. Заложи на хладка вода и дълбоко овлажняващ сапун, който ще подпомогне хидратацията.

3. Подходящ крем за ръце

Едно от първите неща, които трябва да направим преди зимата да е настъпила, е инвестирането в подходяща и качествена козметика, която да намали до минимум загрубяването и изсушаването на нежната и деликатна кожа на ръцете ни. Съветваме те да четеш внимателно етикетите на кремовете и лосионите, на които си се спряла и да търсиш най-добрата формула, която едновременно да се абсорбира добре от кожата ти, да съдържа правилните овлажняващи, успокоителни, противовъзпалителни и регенериращи съставки, и заедно с това да не оставя петна по дрехите ти.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе