Стрелба в училище във Флорида

17 души бяха убити при стрелба в училище във Флорида.

Същият е броят и на ранените, които са настанени в болница. Петима от тях са в критично състояние.

YouTube

Повечето от жертвите вече са идентифицирани. Самоличността им не е обявена публично, но е известно, че сред тях има и деца, и възрастни.

Стрелецът е бивш възпитаник на гимназията. Той е идентифициран като 19-годишният Никълъс Круз. Задържан е веднага след извършването на престъплението, предаде Нова телевизия.

Преди време Круз бил изключен от гимназията дисциплинарно.

Смята се, че е активирал противопожарната система, за да изкара учениците в коридорите и да убие възможно най-много от тях. Бил е въоръжен с полуавтоматична карабина и носел няколко пълнителя.

След като му е оказана медицинска помощ е предаден на полицията за разпит. Разследващите предполагат, че брат му е бил негов съучастник в кървавото престъпление.

Съученици на Круз разказват, че той определено се държал странно, особено напоследък. През изминалите месеци публикувал няколко снимки с оръжие в профила си в Instagram. Под един от фотосите написал, че много иска да стреля с пушката си по хора. Оръжието именно от тази снимка е това, с което е извършено масовото убийство в училището.

Поне няколко часа стотици родители чакаха да видят децата си, тъй като районът беше отцепен. Много от тях се чували със синовете и дъщерите си само по телефона. В паниката някои от децата обаче забравили мобилните си телефони в класните стаи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе