Таксуват двойно клиентите на Visa

Грешка в работата на картите Visa е довела до това, че потребителите на борсата за криптовалути Coinbase са били таксувани няколко пъти за стари трансакции, пише Techcrunch, цитиран от Economic.

След като в онлайн форумите се появиха спекулации, че многократното изтегляне на суми от Visa картите на хората се дължи на грешка на програмистите от Coinbase, борсата заяви, че вината не е нейна. От там добавиха, че вината е в картите Visa и конкретно в начина, по който извършва операции с цифрови валути.

YouTube

Най-общо казано, Visa е възстановявала и таксувала повторно трансакции от преди месец. Много потребители са забелязали повторното таксуване преди сумата впоследствие да бъде възстановена, като по този начин е изглеждало, че те си плащат повторно за същото нещо.

Проблемът в случая изглежда по-голям, отколкото е, тъй като при обикновените плащания, където няма замесени криптовалути, възстановяването на сумата в кредитните или дебитните карти отнема няколко дни, а не седмици.

Преди часове обаче Visa публикува изявление, с което прехвърли вината отново върху Coinbase. В него беше заявено, че „Visa не е правила никакви системни таксувания, които биха довели до дублиращите се трансакции, които картодържателите докладват“. Впоследствие обаче гигантът в областта на плащанията преразгледа позицията си и заяви, че вината не е на Coinbase.

Новото изявление на Visa заедно с Worldpay, партньорът на Coinbase за обработка на плащанията, не дава яснота от какво е бил предизвикан проблемът с наглед двойните таксувания на клиентите на Visa, но сваля от борсата за криптовалути всякаква вина.

Източник: Economic.bg

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе