Никога не слагайте шоколад в хладилника!

Кулинарният експерт и критик по шоколад Лук Овън смята, че шоколадовите изделия никога не трябва да се слагат в хладилник.

Според Овън, който е собственик на магазин за продажба на шоколад, казва, че този сладък ежедневен продукт сложен в хладилника „става груб и губи от вкусовите си качества„. Той твърди, че шоколадът трябва да се пази на „хладно, сухо и тъмно място„. Както ниските температури влияят на вкуса, така и високите „влияят на облика“ на продукта. В такъв случай съветът е: сложете шоколада в метална кутия и след това в хладилник.

YouTube

Преди консумацията е необходимо да се остави няколко минути на стайна температура. На това мнение са и експертите по качество на храната. Белинда Стюарт Мунлайт обясни, че когато шоколадът се изважда от хладилник, моментално кондензацията прави така, че захарта да изглежда като „бяла обвивка“, а вкусът на шоколада – все едно ядем „вчерашни остатъци„. Без съмнение шоколадът е най-вкусен, когато се консумира на стайна температура, а като идеални градуси се смятат 15-20.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе