Областният управител откри Общото отчетно събрание на БЧК-Разград

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен и заместник областният управител Евгени Драганов бяха официални гости на Общото отчетно събрание на областната структура на Български червен кръст в Разград за 2017 г.

YouTube

Г-н Хюсмен откри събитието, като в приветствието си припомни за доброто сътрудничество между Областна администрация-Разград и областната червенокръстка организация. Областният управител похвали червенокръстците за тяхната полезна за населението дейност. Информира ги, че наскоро Областна администрация-Разград и Областната администрация в турския град Одрин подписаха Декларация за сътрудничество и съвместна дейност, като предложи сътрудничеството да се разшири и между Червения кръст в Разград и Червения полумесец в Одрин. Директорът на секретариата на Областния съвет на БЧК в Разград д-р Милена Кехайова заяви, че тази инициатива е посрещната положително от ръководството на организацията и ще се работи по осъществяването на това сътрудничество. Заместник областният управител Евгени Драганов също поздрави червенокръстците с ефективната им дейност, както и за това, че привличат към доброволчество младите хора от региона.

Събранието започна с минута мълчание в памет на починалия през миналата година председател на БЧК-Разград д-р Владимир Заимов. Заместник-председателят на Областния съвет на БЧК д-р Мария Пеева изнесе подробен отчет за дейността през отминалата година. През 2017 г. са подпомогнати 9675 човека в областта, в обучения за поведение и самопомощ при бедствия са 1830 човека. 3489 човека членуват в БЧК-Разград, което е 3,02% от населението, доброволците са 416, доброволците в Младежката структура – 128, те се положили общо 4714 часа доброволен труд.

За нов председател на Областния съвет на БЧК-Разград единодушно с 18 гласа бе избрана д-р Мария Пеева.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе