В Разград стартира втора обществена трапезария

Фирма „Акансу” ЕООД с управител Зекие Чакалова спечели проект за разкриване на „Обществена трапезария”. Фирмата е една от малкото частни фирми, регистрирани като доставчици на тази социална услуга, която се финансира от Фонд „Социална закрила” към Министерство на труда и социалната политика. От 1 март до края на 2018 г. топъл обяд ще се предоставя в трапезарията, която се помещава в ресторант „Акансу”, който се намира на бул. „Априлско въстание“ №9. 

Потребители са лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане; лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии /пенсии за осигурителен стаж и възраст; пенсии за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност/; скитащи и бездомни деца и лица. Подборът на бенефициентите се извършва от комисия, в която участват представители на фирмата доставчик на услугата, Дирекция „Социално подпомагане” и ОС на БЧК.

YouTube

Проектът ще покрие нуждата от топъл обяд на 120 души, от които 50 в гр. Разград, 50  в с. Раковски и 20 в с. Стражец. За изпълнение на дейностите фирма „Акансу” назначи готвач, помощник-готвач и шофьор. Храната за селата Раковски и Стражец се превозва със собствен транспорт на доставчика на социалната услуга.

Съдействие при подготовката и реализацията на проекта оказват Областната организация на БЧК,  Дирекция „Социално подпомагане” гр. Разград и кметствата в селата Раковски и Стражец, за което управителят на фирма „Акансу” ЕООД сърдечно благодари.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе