Кметът на Община Разград поздрави разградчани за Трети март на площад „Възраждане”

Кметът д-р Валентин Василев поздрави жителите и гостите на Община Разград по случай 140-годишнината от Освобождението на България днес, Трети март, на площад „Възраждане”.

YouTube

Честит празник!

Публикувахте от Danche Bozadjieva в 3 март 2018 г.

Тържественото честване събра стотици хора, които бяха закичени с трикольорни ленти. Официални гости на събитието бяха архиерейският наместник отец Георги, Десислава Атанасова – народен пртедставител от ПП ГЕРБ, Денчо Бояджиев – народен представител от БСП, Стоян Ненчев – председател на Общиснки съвет – Разград, Нурие Црънгалова и Евгени Драганов – заместик областни управители на област Разград, Галина Георгиева и Ердинч Хасанов – заместик-кметове на Община Разград.

Кметът д-р Валетин Василев каза в празничното си слово, че Трети март винаги ще ни изпълва с достойнство и уважение, че никога няма да спрем да си спомняме и да разказваме на децата си за героизма и подвига на предците ни. След речта институции, политически партии, организации, клубове и признатели граждани подесоха венци и цветя пред Мавзолея-костница на загиналите руски войни.

Тази година Община Разград бе домакин на 58-ия национален туристически поход на жените. На площада бяха 160 жени от цяла България, на възраст от 10 до 86 години. Честването на 140-годишнината премина и под знака на Нациоалната инициатива „Пробуждане с хоро”. Община Разград се включи с клубовете по народни хора. На площада се изви многолюдно хоро, а концерт на сцената изнесоха вокален фолклорен квартет „Славей”.

 

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе