Областният управител поздрави учениците и учителите от ППМГ“Акад. Никола Обрешков“ с патронния празник на училището

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен и целият му екип – заместник областният управител Нурие Црънгалова, заместник областният управител Евгени Драганов и главният секретар Михаил Тодоров бяха гости на тържеството, посветено на 46-годишнината на ППМГ“Акад. Никола Обрешков“-Разград и патронния празник на училището.

Г-н Хюсмен приветства възпитаниците на учебното заведение и техните преподаватели. Той изрази убеденост, че в школото се обучават бъдещи кметове, народни представители и областни управители. Областният управител увери присъстващите в залата на читалище „Развитие 1869“, че правителството на Бойко Борисов ще продължи да дава все повече за българското образование, за да расте умно и инициативно новото поколение на България. Г-н Хюсмен призова младите хора да бъдат активни, защото бъдещето е в тях.

YouTube

От името на Областна администрация той връчи поздравителен адрес и цвете за патронния празник на директора на училището Мануел Василев, изпълни също така и волята на дарител от Австрия, който предостави за ученици от Област Разград 150 стола, 40 от тях са за новата сграда, в която от следващата учебна година ще се помещава ППМГ“Акад. Никола Обрешков“.

Празникът на ППМГ започна с училищния химн, продължи с тържествено слово на директора Мануел Василев, награждаване на победителите в традиционния турнир „Обрешков“ и концерт на талантливи деца от училището.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе