12 полезни съвета от Джон Рокфелер

Първият доларов милиардер в историята на човечеството – Джон Дейвисън Рокфелер се ражда на седми август преди 177 години. Той е най-богатият американец, живял някога. Преди смъртта си през 1937 г. е разполагал със състояние от 340 млрд. долара. През 1870 г. Рокфелер основал Standard Oil Company, която скоро започнала да доминира на петролния пазар на САЩ.

Тъй като в края на XIX век търсенето на керосин и бензин рязко се увеличило, богатството на Рокфелер също се умножило. Милиардерът е добре известен и с благотворителните си проекти. Той е дарил повече от 500 млн. долара.

YouTube

Рокфелер завещава 12 златни правила, които според него, биха помогнали да решат финансовите проблеми на всеки. Ето ги и тях!

1. Работи по-малко за друг и повече за себе си. Колкото по-малко работиш за себе си, толкова по-лошо ще живееш.

2. Пести си парите. Търси къде можеш да купиш продукти по-евтино или с отстъпка. Съставяй предварително списък на необходимите стоки и купувай само по списък.

3. Ако имаш малко пари, започни бизнес. Ако изобщо нямаш пари, започни бизнес веднага.

4. Пътят към богатството е само чрез пасивния доход, който идва при теб независимо от усилията ти. Създай източник на пасивен доход и живей за свое удоволствие.

5. Мисли как да изкараш минимум 50 000 долара на месец. Може и повече, но не и по-малко.

6. Парите ще идват при теб чрез други хора. Затова бъди общителен. Необщителните хора твърде рядко стават богати.

7. Обкръжението от бедни хора винаги те води към бедност. Задължително трябва да общуваш с Победители и Оптимисти. Точно така, с главни букви!

8. Бедността идва, ако бягаш от отговорност. Не си измисляй оправдания защо точно сега не можеш да вървиш към своята цел.

9. Изучавай биографиите и мислите на най-богатите хора на света.

10. Мечтите са най-главното в твоя живот. Важно е да мечтаеш и да виждаш, че мечтите ти се сбъдват. Човек започва да умира, когато престане да мечтае.

11. Помагай на хората не за пари, а с чисто сърце. Но само на хора, на които ти искаш да помогнеш. Давай 10% от приходите си за благотворителност.

12. Създавай бизнес системи и се наслаждавай на своите изработени пари!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе