Потресаваща схема за рекет от служители на НАП

„Господари на ефира“ разкриха схема на бизнесмена Хюсеин Колаксъзов, който има малка фирма, която се занимава с разнос на плодове и зеленчуци. Той е рекетиран в продължение на месеци, след ревизия на НАП, разказа „Здравей, България“ по Нова телевизия.

Сметките и транспортът му са запорирани от главния публичен изпълнител в НАП Стефан Лозанов. В продължение на месеци той постоянно иска пари. В наглостта си стига до там, че му изпраща банкова сметка, в която да се превеждат част от парите.
Предлагат му и услугите на адвокат Велислава Кирилова, която е бивш служител на НАП. Тя иска 700 лева за хонорар и още 3000 лева, за да му реши проблемите.
По-късно обаче се оказва, че рекетът няма край и Колаксъзов трябва да дава още и още пари.
В телефонен разговор Хюсеин Колаксъзов попита Стефан Лозанов кога ще го оставят на мира. В отговор г-н Лозанов разказа къде отиват парите и как работи схемата.
След телефонния разговор с главния публичен изпълнител в НАП Стефан Лозанов, притесненият Колаксъзов отново отиде на среща с адвокат Кирилова.
Разговорът между тях е потресаващ:
„Толкова много пари дадох! Моите родители сигурно не се виждали толкова пари през целия си живот“, казва Хюсеин Колаксъзов
„Значи нали имаш една проверка? От изхода на тази проверка зависи. Те могат да напишат: „Отива за ревизия“, могат да ти напишат: „Всичко е наред, не отива за ревизия““, това са част от обясненията на адв. Кирилова.

YouTube

След излъчването на материалите по темата, репортерът на „Господарите” Боби Ваклинов се срещна с говорителя на НАП Росен Бъчваров. Той заяви, че категорично не приема подобни корупционни практики и агенцията съдейства на прокуратурата. Целият отдел, в който работел Лозанов, бил подложен на проверки. А самият главен публичен изпълнител вече е уволнен.

„Тук става дума за организация, при която един служител на НАП очевидно върши безобразия“, каза Бъчваров и допълни, че според данните, събрани при вътрешно разследване, не става дума за схема, а за чист рекет.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе