Най-странните неща продавани на търг

Вижте едни от най-странните неща, които хора са купували на търг.

Недопушена пура от британския премиер Уинстън Чърчил в последния му работен ден на „Даунинг стрийт“ 10 в качеството му на ръководител на правителството, беше продадена на търг за 620 долара, съобщиха световните агенции.

Угарката е малко по-дълга от пет сантиметра. Тя била прибрана от пепелника на премиера от държавния служител Джордж Таунсенд, след като на 6 април 1955 г. Чърчил за втори път напуснал премиерския пост.

Лотът на търга в град Ашфорд беше с предварителна оценка 338 долара. Името на купувача не стана известно.

Оказва се, че най-често мистериозни богаташи плащат хиляди долари за кичури коса, дрехи и най-различни странни предмети на известни личности, включително тоалетните им.

Протезите на Уинстън Чърчил

Фалшивите зъби, носени от британския премиер, са продадени за 23 700 долара. Зъбите били много важни за Чърчил – той винаги се страхувал да не ги загуби и си носел по едни резервни. Сумата от 23 700 долара надхвърлила няколко пъти очакванията.

Преди време се предложи тоалетната на Джон Ленън. Легендарният музикант дал порцелановото гърне на свой приятел и му казал, че може да го ползва за саксия, тъй като си купил нова. Гърнето се пазело в дома на приятеля му цели 40 години, докато той починал.

Кичур коса на Наполеон

Кичурът бил отрязан от косата на императора след смъртта му през 1821 г. Той беше продаден на търг в Нова Зеландия за 13 000 долара през юли 2010 г.

Дрехи на известни личности

Рекордът тук се държи от рокля, носена от Мерилин Монро по време на прочутото й изпълнение на „Happy Birthday“ за президента Кенеди през 1962 г. Тя е продадена по време на търг в Christie’s, на който са предложени и други принадлежности на звездата. Началната й цена е 12 000 долара, а крайната оферта – 1.267 милиона.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе