PPF Group купува и Теленор

Теленор се договори за продажбата на бизнеса си в България, като част от продажбата на активите си в Централна и Източна Европа, като купувач ще бъде чешката компания PPF Group, която наскоро стартира процедура по придобиването на родната Нова телевизия.

Теленор подписа споразумение за продажбата на своите активи в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) на PPF Group за сумата от 2.8 милиарда евро (приблизително 27 милиарда норвежки крони), изчислена на база стойност на предприятията, съобщaват от пресцентъра на телекомуникационната компания.

YouTube

Сделката се очаква да доведе до счетоводна печалба след данъци в размер на около 3 милиарда норвежки крони, която ще бъде вписана след приключването на трансакцията.

Теленор работи в държавите от ЦИЕ от 25 години. Компанията навлезе на унгарския пазар през 1994 г, когато закупи местния оператор Pannon, а след това разшири присъствието си в региона, като стартира мобилен оператор в Черна гора през 1996 г., а през 2006 г. придоби оператора Mobi 063 в Сърбия. Теленор закупи Globul в България през 2013 г.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе