Нова система за защита на личните данни във „Фейсбук“

„Фейсбук“ разработва система, която ще даде на потребителите по-добра защита на личните данни. Това се посочва в съобщение на компанията.

Ще предприемем допълнителни стъпки в следващите няколко седмици, за да дадем на хората повече средства за контрол на тяхната конфеденциалност. Повечето от тези новости се разработват от известно време, но събитията от последните подчертават тяхната важност“, се казва съобщението, което очевидно визира скандала с Cambridge Analytica, която незаконно е получила данните на около 50 милиона потребители и ги е използвала в кампанията за президентските избори в САЩ през 2016.

YouTube

„Фейсбук“ ще добави нов бутон, с който всеки ще може да управлява данните с няколко натискания на клавиш. Потребителите ще могат да добавят и своя система за защита – двуфакторна идентификация.

В съобщението се казва още, че в близко време компанията ще оповести как събира и изполва данните на потребителите.

Ще обновим нашата информационна политика, за да е ясно какви данни събираме и как ги използваме. Това се отнася само до прозрачността и не означава допълнителни права на събиране, използването и обмена на данни“, пише още в съобщението.

Източник: БНР

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе