Проведоха благотворителен базар в помощ на болно дете

Главният секретар на Областна администрация – Разград Михаил Тодоров присъства днес, 30 март, на организирания от ученици и учители от СУ „Христо Ботев“ гр. Кубрат благотворителен базар, в помощ на Виктор Ненов, който е диагностициран с Остеосарком на лявата мишница. Детето се нуждае от смяна на раменната става, а нужната сума за ендопротезата е 22 000 лева.
От името на Областния управител Гюнай Хюсмен беше направено дарение за лечението на 15-годишния Виктор.
Собственоръчно изработени от деца от всички класове на кубратското училище картички, свещи, сладки и много други лакомства се предлагаха на импровизирания базар. Събраните средства от продажбите ще бъдат дарени за лечението на Виктор.
В благотворителната кауза се включиха още Народният представител Десислава Атанасова, началникът на РУО – Разград Ангел Петков, зам.- кметът на община Кубрат Орхан Мехмед и общински съветници от ОС- Кубрат, които се срещнаха с колектива на кубратското училище, в което работи и бабата на болното дете.
„Децата днес са с приповдигнато настроение. Те сами организираха целия процес“, споделиха с гордост и вълнение техните учители.
До обяд сумата, която беше събрана за благотворителната кауза беше в размер на 3 600 лв.
Приятели на родителите на болното момче, организират и благотворителен базар, който ще се случи на 8 април, Великден, от 7 ч. на панаирската поляна в Кубрат.
Всеки, който иска и има възможност, може да дари и парична сума на банковата сметка ОББ на дарителска сметка BG98UBBS80021067621040, с титуляр Ива Стефанова Иванова.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе