Отбелязаха на „Седмицата на гората“ в Кубрат

Днес главният секретар на Областна администрация – Разград Михаил Тодоров бе гост на инициативата „Лесовъд за един ден“ в гр. Кубрат, по покана на  директора на „Северноцентрално предприятие“ ДП ТП „Държавно горско стопанство Сеслав“ гр. Кубрат.

Мероприятието е част от „Седмицата на гората” и се проведе с ученици от СУ „Христо Ботев“ гр. Кубрат и ОУ „Христо Ботев“ гр. Исперих.

YouTube

Г-н Тодоров поздрави всички с настъпването на „Седмицата на гората“ и изтъкна, че хората, заети с опазването и развитието на горите са доказали високия си професионализъм и всеотдайност през годините и имат съществен принос зеленото богатство на България да се съхрани и предаде на идните поколения. “Важно е инициативата да продължи и след „Седмицата на гората“, каза още главният секретар.

По време на горския празник, на участък пред спортната зала в Кубрат,  бяха засадени 20 дръвчета от видовете червен дъб, явор и конски кестен, предоставени от Горското стопанство в Кубрат.

На празника присъстваха още народният представител Десислава Атанасова, зам.- кметът на община Кубрат Орхан Мехмед, директорите на двете училища и общински съветници от ОС- Кубрат, които залесиха дръвчета заедно с децата.

Много и интересни факти за гората, основни принципи при засаждане на дръвчетата, информация за различните иглолистни видове научиха днес малките лесовъди, които получиха шапки и лакомства от организаторите на празника.

Тази година мотото на седмицата на гората е „Децата и гората на България – за бъдещето на зелена Европа“.

По рано гостите на празника посетиха спортната зала в Кубрат, където се провеждаше финалната среща на турнир по хандбал за юноши и девойки, Зоново първенство от „Ученически игри 2018“, между отборите на СУ „Христо Ботев“ гр. Кубрат и ОУ „ Васил Левски“ гр. Опака.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе