Удължава се срокът за участие в конкурса „Великден през моите очи“

Творби за участие в четвъртото издание на регионалния конкурс за детска рисунка „Великден през моите очи“ ще могат да се изпращат до Областна администрация-Разград до 13 април вместо първоначално обявения срок 11 април. Промяната се налага поради факта, че първоначално обявеният краен срок съвпадна с великденската ваканция и педагози от различни учебни заведения помолиха да имат възможност да работят с възпитаниците по-дълго в учебно време. За да има след това време и журито да определи победителите, се променя и датата на награждаването – това ще се случи на 19 април от 11,00 ч. във фоайето на 7 етаж на Областна администрация-Разград.
Припомняме, че целта на конкурса е младото поколение да се запознае и включи в съхранението на традициите, свързани с големия християнски празник Великден. От малките художници очакваме да видим техния поглед към празника – как се подготвят за него, коя е любимата им част от традициите, как отбелязват празника, какви емоции изпитват хората около тях.
В конкурса могат да участват деца и ученици от детските заведения и училищата в област Разград, индивидуално в четири възрастови групи: деца на 6 год., ученици в I-IV клас, V -VIII клас и IX-XII клас. Предвидени за предметни награди за всички класирани до трето място във възрастовата си група, както и поощрителни награди за оригиналност. Всички участници ще получат грамоти.
Всеки участник има право да представи една творба. Великденските рисунки трябва да бъдат във формат А4/21 см. х 29,7 см./. Материалите и техниката за изработването им са по избор: акварел, темперни бои, пастели, графика, флумастер, молив.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе