Пет съвета, които милионерите дават на децата си

Ето кои са петте най-важни съвети, които родителите милионери дават на децата си:

1/ Заобиколете се с успешни хора

YouTube

Хората, с които общувате, са от голямо значение, съветват родители милионери. Например може да се увличате от спортове, които играят богатите и успелите, като голф.

Трябват ви богати приятели, казва Сиболд. Като минимум ще бъдете под влиянието на тяхната представа за всичко, свързано с богатството. Това значително ще разшири хоризонта на погледа ви, допълва той.

2/ Печелете пари, решавайки проблеми

Един от най-безопасните начини да печелите пари е като помагате за разрешаването на широко разпространен проблем.

„Богатите хора решават значими проблеми и получават за усилията си съответното възнаграждение. Ако разходвате времето си за развлечения, през целия си живот ще страдате от липса на пари. Ако инвестирате времето си в решаването на чуждите проблеми, никога няма да имате проблеми с плащането на ипотеката“, смята Сиболд.

3/ Занимавайте се с любимо нещо

Ще имате по-голяма мотивация да печелите повече пари, ако практикувате професия, която харесвате.

Трудно е да влагате своето време и енергия в работа, която ви кара да се чувствате зле, казва Сиболд. По думите му, когато се събуждате сутрин с желание да стартирате работния ден, това е формулата за финансово изобилие, емоционална завършеност и удовлетвореност от живота.

4/ Харчете пари умно

Независимо от това колко пари печелите, никога няма да станете милионер, ако не се научите правилно да боравите с тях. Прекалените харчове може да ви изведат до провала. Това ежедневно се случва с милиони хора.

5/ Заслужавате успеха си

Само хората, които вярват в това, че заслужават да са богати, стават такива. Трябва да знаете, че много хора се заблуждават, че паричното благоденствие е съдба на малцина. За да постигнете успех в живота, трябва да вярвате, че го заслужавате.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе