Взимаме свидетелство за съдимост още при подаване на заявлението

Гражданите ще могат да получават свидетелство за съдимост в момента на подаване на заявленията си във всяко едно бюро по съдимост към 113-те районни съдилища в страната.

Вече няма да има значение къде е роден и къде живее съответният човек. Това заяви в сряда заместник-министърът на правосъдието Десислава Ахладова, цитирана от пресцентъра на правосъдното министерство.

YouTube

Нова централизирана автоматизирана информационна система – „Съдебен статус“, ще предлага общо пет нови услуги, информира ръководителят на проекта Любов Бончева.

Едната от тях е създаване на Електронен бюлетин „Съдимост“. Той ще се актуализира автоматично с подаване на информация от всеки съд чрез автоматизираната система за влезлите в сила присъди. Бюрата по съдимост вече ще се уведомяват електронно при наличие на реабилитация.

Гражданите от своя страна ще могат онлайн да получават сведение за промяна на съдебния им статус. Електронно ще се уведомява и органът по реабилитация за изтърпените наказания от граждани и за платени от тях глоби.

Стойността на проекта е 1 378 858 лева, а срокът за изпълнението му е 18 месеца.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе