Разградски художници с изложба в София

Заместник областният управител на Разград Евгени Драганов и главният секретар на Областна администрация Михаил Тодоров присъстваха на откриването на изложба на петима разградски художници в София.  

Експозицията „Учителят на учителите“ е подредена във фоайе „Ротонда“ в Министерството на образованието и науката, ще остане там повече от месец. Оригиналното заглавие идва от отношенията между участниците – четирима от тях са били ученици на петия. Петко Антонов е преподавал на Валентина Начева, Христо Ангелов, Орхан Исмаил и Осман Исмаил в  Хуманитарната гимназия „Акад. Анание Явашов“. Трима от тях тръгват по стъпките на преподавателя си – стават художници и учители. Орхан Исмаил е директор на СУ“Св.св. Кирил и Методий“-Самуил, Валентина Начева преподава изобразително изкуство в ОУ“Ив.С.Тургенев“-Разград, Осман Исмаил – в училището във Владимировци, Христо Ангелов работи в РБ“Проф. Боян Пенев“.

YouTube

Творчеството на петимата автори на откриването на изложбата представи експертът по изобразително изкуство в МОН Галя Георгиева. Приветства ги и заместник областният управител Евгени Драганов. Той заяви, че младите автори и техният учител представят достойно Разградска област, пожела им  много нови творчески върхове.

На откриването на изложбата присъстваха трима народни представители от ГЕРБ: Десислава Атанасова, Димитър Главчев и Вежди Рашидов, началникът на РУО-Разград Ангел Петков, главен експерт „Култура и туризъм“ в община Разград Виолета Антонова, любители на изобразителното изкуство.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе